Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2010-02-10 06:30:43

Bloop
Member
Registered: 2007-03-27
Posts: 8

Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Hello Community

I'm using xfdesktop 4.6.1 and Thunar 1.0.1 from the Gentoo Linux distribution package management system.

When ever I try to use the predefined custom action "Open Terminal Here" on my desktop directly I get the error:

Failed to launch action "Open Terminal Here"
The URI "...b|2.." is not an absolute URI using the "file" scheme.


"...b|2.." is filled with symbols from what seams to be the Unicode table. The same custom actions works when being used inside Thunar.
It seams "%f" does not return the correct path. Any ideas?

Regards

Bloop

Offline

#2 2010-02-10 06:39:15

gnome_refugee
Member
Registered: 2010-01-15
Posts: 165

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Do you mean 'Open Terminal Here' from the right-click menu on your desktop?

Offline

#3 2010-02-10 13:11:08

Bloop
Member
Registered: 2007-03-27
Posts: 8

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Exactly.

Offline

#4 2010-02-10 21:17:51

gnome_refugee
Member
Registered: 2010-01-15
Posts: 165

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Bump. I've tried to reproduce this by tinkering, but I get no error message, just nothing happens.

Offline

#5 2010-02-11 09:30:46

etnlWings
Member
Registered: 2007-10-30
Posts: 218

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

How about pasting the command for the custom action, or telling us how other applications respond.

Offline

#6 2010-02-11 09:49:28

Bloop
Member
Registered: 2007-03-27
Posts: 8

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Well, I have got 3 machines running XFCE where I cannot reproduce this error myself.

The custom action command is:

"exo-open --working-directory %f --launch TerminalEmulator"

What could possibly produce the "... not an URI using the "file" scheme" error? I'm in the process of comparing my settings ands build flags but I did not find anything. I don't think my UTF-8 encoding could be the problem, could it?

Edit: I'd like to point out that using this custom action in Thunar works.

Offline

#7 2010-02-12 11:59:44

etnlWings
Member
Registered: 2007-10-30
Posts: 218

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Perhaps a rebuild/reinstall of exo-utils and xfdesktop is in order.

Offline

#8 2010-02-15 05:27:36

Bloop
Member
Registered: 2007-03-27
Posts: 8

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

I have just cleared the config and rebuild exo, Thunar and xfdesktop. Still the same error message. I'm beginning the believe that the error originates in thunar rather then in xfdesktop. Thunar is responsible for the custom actions and for the desktop menu.

Still looking into it.

Offline

#9 2010-02-18 02:38:42

etnlWings
Member
Registered: 2007-10-30
Posts: 218

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

It wouldn't be thunar.

Offline

#10 2010-02-23 06:51:45

Bloop
Member
Registered: 2007-03-27
Posts: 8

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

Could you be more specific?

To my knowledge Thunar handles the custom actions.

Just updated exo to 0.3.106 and about to recompile xfdesktop. The problem still persists. This is really driving me mad since no other machine has the problem.

I'm about to rule out locales and especially my very custom /etc/env.d/02locale config as the source.

Offline

#11 2010-02-24 04:31:02

etnlWings
Member
Registered: 2007-10-30
Posts: 218

Re: Xfdesktop: Custom actions containting "%f" produce error

The custom actions are visible in xfdesktop's menu and thunar isn't a dependency of xfdesktop. Custom actions are likely handled in one of the libxfcegui or similar libraries. Anyway, I'm out of ideas on this one.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB