Xfce Forum

Sub domains

You are not logged in.

#1 2006-10-19 14:19:21

From: Poland-Warsaw
Registered: 2006-10-13
Posts: 1

Transparency via ATI

HI all.

I have a little issue while initializing composite

at first I'am adding this section at the end of xorg.conf

Section "Extensions"
 Option "Composite" "Enable"
 Option "RENDER" "Enable"

after that, take over # from glx module, and reboot copmuter

after rebooting fglrxinfo shows me that i no longer have ATI, it shows MESA

bash-3.1$ fglrxinfo
Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.5)

composite iven if activted wont work (witch is obvious)

try without Renderer....FAILD
try without glx.....FAILD

I have searched the documentation of ATI drivers and found nothing about composite (only somthing about glx...that some options are not supported)

then i have checked if xfwm4 have composite enable

        Build configuration and supported features:
        - Startup notification support:                 Yes
        - Render support:                               Yes
        - Xrandr support:                               Yes
        - Embedded compositor:                          Yes
        - KDE systray proxy (deprecated):               No

finaly i decided to look on xorg.0.log, and found something like this:

(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed!                  *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO)             *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available                *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *

I have KateOS (xorg 7.1, xfce, kernel, Radeon x550

can somebody help me whit this, or it some kind of drivers general bug??


never really hated humans.....we just have a better way
<a href="http://kateos.org"><img alt="KateOS userbar" src="http://kateos.org/img/loga/userbars/kateubbydamilog4.png";></a>


#2 2006-10-20 09:36:23

Registered: 2004-02-23
Posts: 32

Re: Transparency via ATI

you have modified Xorg.conf to load the fglrx driver, yes?
you downloaded fglrx 8.29.6 binary and installed, yes?
please read this page for details - 29.6 doesn't support some cards, and 8.24.8 does not install on Xorg 7.0 and above
and you have the kernel module for fglrx present, yes? (looks like it from the Xorg.conf log)

also visit this page for some more help

Before you criticize someone, walk a mile in their shoes
That way, if they get angry, they're a mile away and barefoot


Board footer

Powered by FluxBB