Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2007-01-25 22:19:26

wlkngowl
Member
From: Between Heaven and Earth
Registered: 2005-11-11
Posts: 77

Xfce 4.4 Menus and windows are garbled for a split second when first displayed

The new version is most working great, but there's some weird behaviour.  When a window or a menu is first displayed after logging in (or waking up from hibernation), for a fraction of a second it appears all black, or as garbled garbled, random junk.  I assume it's something to do with Xfce displaying the window and then drawing in it.

I have the compositor, but am not using a special video card, just the Intel 915 card in my ThinkPad.   Using Ubuntu Edgy.

Offline

#2 2007-01-25 22:48:31

Nick
Dev
From: ~
Registered: 2005-02-17
Posts: 1,143
Website

Re: Xfce 4.4 Menus and windows are garbled for a split second when first displayed

And with the compositor disabled? And shadows disabled?

Offline

#3 2007-01-26 15:12:00

wlkngowl
Member
From: Between Heaven and Earth
Registered: 2005-11-11
Posts: 77

Re: Xfce 4.4 Menus and windows are garbled for a split second when first displayed

This does not appear to happen when compositor is disabled. (I don't use shadows since they seem to have a noticeable effect on performance.)

Offline

#4 2007-01-26 16:28:49

Nick
Dev
From: ~
Registered: 2005-02-17
Posts: 1,143
Website

Re: Xfce 4.4 Menus and windows are garbled for a split second when first displayed

Well I don't think you can get rid of this. Maybe enabling acceleration (dri probably) in Xorg with XRender support (xfwm4 -V) will improve the render speed (if you haven't done this already...).

Offline

Board footer

Powered by FluxBB