Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2008-09-10 00:54:38

linux fanatic
Member
Registered: 2008-09-10
Posts: 3

Going to root in Thunar?

Is there anyway to go to root in Thunar? I also have PCMan. Is there anyway to go to root in PCMan? Thanks for any help.

Offline

#2 2008-09-11 03:20:40

nelamvr6
Member
Registered: 2008-09-07
Posts: 6

Re: Going to root in Thunar?

Have you tried "sudo thunar"?

Works in Mint, and prolly Ubuntu...

Offline

#3 2008-09-11 07:14:33

linux fanatic
Member
Registered: 2008-09-10
Posts: 3

Re: Going to root in Thunar?

Thankx for your help. I haven't tried that. I'm using Mint XFCE 5. I know in Ubuntu Gnome I can press Alt+F2 and type gksudo nautilus and hit Enter. Would I type sudo thunar into a terminal?

Offline

#4 2009-04-19 21:28:49

Dai
Member
Registered: 2009-04-19
Posts: 3

Re: Going to root in Thunar?

gksudo thunar is what you want.

In a launcher type gksudo thunar and you will have a launcher on your desktop to launch thunar as admin.

Offline

#5 2009-05-04 19:53:44

demosthenese
Member
From: Liverpool, UK
Registered: 2009-05-04
Posts: 62

Re: Going to root in Thunar?

Or you could create a custom action.

From thunar: Edit->Configure custom actions...

Click on the '+' button.

In the Basic tab, in the command box enter: gksudo thunar %f
Fill the other boxes as you see fit.

In the Appearance tab:
File Pattern: *
Check Directories and uncheck all the others.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB