Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2014-02-27 11:42:12

4javier
Member
Registered: 2014-02-27
Posts: 4

Thunar doesn't show mounted camera

Hi all.
I'm an Archlinux user, and on my Openbox system I use some xfce softwares.
The problem is explained into the title: when I insert my camera, thunar doesn't show anything about it in its side pane.

thunar 1.6.3-1
gvfs 1.18.3-3
gvfs-gphoto2 1.18.3-3
gphoto2 2.5.3-1

lsusb
........
...........
Bus 007 Device 008: ID 04cb:0250 Fuji Photo Film Co., Ltd 
...........
........
gphoto2 --auto-detect
Modello                        Porta                                           
----------------------------------------------------------
USB PTP Class Camera           usb:007,008 

wYmYcWfl.png

Thanks in advance for any help I'll get. smile

Offline

#2 2014-02-27 13:04:52

Jerry3904
Member
Registered: 2013-11-09
Posts: 97

Re: Thunar doesn't show mounted camera

Using the same version of Thunar it does show up on our Debian Stable respin. 

First question I would have: did you click Edit > Preferences > Advanced tab, click Enable Volume Mangement, and then click the link Configure to set up how a camera is handled?


MX-14 (based on Debian Stable) with backported Xfce 4.10 on Acer Aspire One 722

Offline

#3 2014-02-27 13:36:05

4javier
Member
Registered: 2014-02-27
Posts: 4

Re: Thunar doesn't show mounted camera

Hi Jerry. Thanks for your reply.
The menu you're talking about is thunar-volman. It has no clue with thunar showing the device in its side pane. In fact I set "Import digital cameras when connected", but this has no effect. Regardless thunar-volman (that only let you specify some actions to automatically run on mount), I should see at least a PTP_Camera grayed out icon into the side pane, or a solid coloured one.
I add the fact that pcmanfm (which relies on gvfs too) shows the camera correctly.

Offline

#4 2014-03-04 14:11:22

4javier
Member
Registered: 2014-02-27
Posts: 4

Re: Thunar doesn't show mounted camera

I have to correct one thing:
not even Pcmanfm shows the camera into his side pane, until I access the camera by writing manually its address inside the bar
gphoto2://[usb:xxx,yyy]

Yesterday there's been a libgphoto2 update, and now also notify-osd is aware of the camera been connected, but thunar still doesn't show it.

Offline

#5 2014-03-04 15:35:01

Jerry3904
Member
Registered: 2013-11-09
Posts: 97

Re: Thunar doesn't show mounted camera

We are using mirage instead of gphoto, could that make any difference?


MX-14 (based on Debian Stable) with backported Xfce 4.10 on Acer Aspire One 722

Offline

#6 2014-03-05 14:06:36

4javier
Member
Registered: 2014-02-27
Posts: 4

Re: Thunar doesn't show mounted camera

Thanks again for your interest. smile
I found out what the problem was, and now I'm trying to solve it. I also opened a bugreport on Arch Linux bugtracker.
https://bugs.archlinux.org/task/39172

Offline

Board footer

Powered by FluxBB