Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2014-08-12 23:51:59

jarro_2783
Member
Registered: 2014-08-12
Posts: 1

I wrote a resource monitor graph plugin

I was sick of having no decent cpu/memory/network etc graph panel plugin, so I wrote one. I don't know where the best place to tell anyone about it is, so I'm posting it here in the hope that someone will find it useful.

It can be downloaded from https://github.com/jarro2783/xfce4-sysinfo-plugin

It displays system resource graphs in the panel in a manner similar to the old Gnome 2 System Monitor panel plugin.

Last edited by jarro_2783 (2014-08-12 23:52:19)

Offline

#2 2014-08-13 00:49:30

ToZ
Moderator
From: Toronto, Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 1,232

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

Very nice! Thanks for sharing.

One small suggestion if I may: it doesn't have an associated icon in the Settings Manager. Adding one would be great.

You should post about it on the xfce4-dev mailing list. See what it would take to have it hosted/added to the Xfce git tree as an "official" Xfce plugin. Especially if you're willing to maintain it.

Offline

#3 2014-09-18 22:20:50

Valdaer
Member
Registered: 2011-11-23
Posts: 2

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

Can one of you give some sceenshots of this?

Offline

#4 2014-09-19 00:44:42

ToZ
Moderator
From: Toronto, Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 1,232

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

Here are the screenshots from my system:

si110.png

si27.png

si70.png

si31.png

si40.png

si50.png

si60.png

Offline

#5 2014-09-20 14:16:50

the98
Member
Registered: 2009-11-10
Posts: 59

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

This is great big_smile

Thank you.

Offline

#6 2014-09-20 14:53:14

Jerry3904
Member
Registered: 2013-11-09
Posts: 101

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

Sorry to be dense, but what is the protocol to install this?


MX-14 (based on Debian Stable) with backported Xfce 4.10 on Acer Aspire One 722

Offline

#7 2014-09-20 15:59:31

ToZ
Moderator
From: Toronto, Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 1,232

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

Jerry3904 wrote:

Sorry to be dense, but what is the protocol to install this?

As far as I know (and the author can correct me), but it has to be manually built. These are the commands that I used:

git clone https://github.com/jarro2783/xfce4-sysinfo-plugin.git
cd xfce4-sysinfo-plugin
./autogen.sh --prefix=/usr --sysconfdir=/etc --libexecdir=/usr/lib --localstatedir=/var
make
sudo make install

There will no doubt be some dependencies that need to be installed, but since I build all of Xfce from git, I'm not sure exactly which ones for just this plugin. Running the ./autogen command should give you a hint on which ones to install.

Offline

#8 2014-09-20 16:15:56

Jerry3904
Member
Registered: 2013-11-09
Posts: 101

Re: I wrote a resource monitor graph plugin

OK, thanks. I will point our packagers to this and see if we can get a deb that works for 4.10.


MX-14 (based on Debian Stable) with backported Xfce 4.10 on Acer Aspire One 722

Offline

Board footer

Powered by FluxBB