Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2020-10-02 10:35:01

champignoom
Member
Registered: 2020-10-02
Posts: 4

xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

Press PrtSc, select 'Copy to the clipboard', OK, open GIMP, Ctrl-V.
Then GIMP tells me 'there is no image data in the clipboard to paste'.

xfce4-clipman is running.

Does anyone have an idea how this is happening or whether this implies a bug?

Offline

#2 2020-10-02 10:55:09

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,119

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

Hello and welcome.

Which application fires up when you press "PrtSc"? Is it xfce4-screenshooter?
Ah yes, its in your title. The process works here for me.

Which distro and which version of Xfce are you running?

Last edited by ToZ (2020-10-02 10:57:29)

Offline

#3 2020-10-02 11:08:29

champignoom
Member
Registered: 2020-10-02
Posts: 4

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

Thanks for the reply.
I'm under Manjaro 20.01 with xfce 4.14, gimp 2.10.20.

I vaguely remember that I've tried it before and succeeded.
Not sure why it's now broken.

Just in case, the precise key strokes after opening gimp are:
Ctrl-N (new image), enter (OK), Ctrl-V (paste).

Offline

#4 2020-10-02 19:53:33

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,119

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

What are your xfce4-clipman settings:

xfconf-query -c xfce4-panel -lv | grep clipman

Offline

#5 2020-10-04 11:08:07

champignoom
Member
Registered: 2020-10-02
Posts: 4

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

As below:

$ xfconf-query -c xfce4-panel -lv | grep clipman
/plugins/clipman/tweaks/inhibit                      false
/plugins/clipman/tweaks/never-confirm-history-clear  false

Last edited by champignoom (2020-10-04 11:08:56)

Offline

#6 2020-10-04 20:02:35

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,119

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

Sorry for the delay in responding. I can't replicate the issue with your settings. I downloaded and installed Manjaro 20.01 and it worked in there as well.

Do you have another clipboard manager running?

Offline

#7 2020-10-07 08:58:21

champignoom
Member
Registered: 2020-10-02
Posts: 4

Re: xfce4-screenshooter Copy-to-the-clipboard does not work with gimp

I'm not sure, but "Copy Image" from firefox worked normally with gimp between two failed pasting of screenshots.

Anyway, the problem disappeared after reboot, tho `xfconf-query` gives the same result.
Thanks for the help.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB