Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2021-01-07 22:18:09

akovia
Member
Registered: 2011-03-27
Posts: 50

Custom action icons not showing

After this past update, the icons do not show for lots of custom actions in my R-Click menu. They do however show up when you are editing a custom action.

Is this a bug?

pqd9mss.png

Thanks


Arch Linux

Offline

#2 2021-01-08 00:21:04

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,281

Re: Custom action icons not showing

Are you clicking on the desktop or an icon on the desktop?

Are you using a themed icon or are you directly specifying an image file? I'm noticing the same if I directly specify an image file. Doesn't seem to be a bug report for it that I can find about it yet.

Offline

#3 2021-01-08 00:55:58

akovia
Member
Registered: 2011-03-27
Posts: 50

Re: Custom action icons not showing

Hi ToZ,
I was using Thunar and clicking on a file when I made that screenshot. I just removed the files from the screen as I thought they were irrelevant.
Yes, they are custom icon images. It strange since they show up fine in the editor.

I'm noticing quite a few issues throughout my desktop that have turned my workflow upside down. I know it all in the spirit of progress, but it really feels like 2 steps back. I don't have the time for a bug report right now, and not even sure if this is the problem at the top of my list anyway.

Thanks for the reply as always!


Arch Linux

Offline

#4 2021-01-08 01:22:46

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,281

Re: Custom action icons not showing

I'm sure I saw a report for this recently but can't find it now. Let me look around a little more. If I do, I'll comment in it.

Offline

#5 2021-01-08 01:41:13

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,281

Re: Custom action icons not showing

Still can't find it.

You can work around this in two way:
1. Select only themed icons
2. Copy your custom icons into ~/.icons and then they will act as themed icons. You will find them in the "Uncategorized" section.

Offline

#6 2021-01-08 01:45:17

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,281

Re: Custom action icons not showing

Ahhh, Here it is. I've commented there.

Offline

#7 2021-01-08 12:16:21

akovia
Member
Registered: 2011-03-27
Posts: 50

Re: Custom action icons not showing

Thank you ToZ,

I'll monitor that bug to see if there is any movement. Util then I guess I'll move my icons.


Arch Linux

Offline

#8 2021-01-08 22:18:32

akovia
Member
Registered: 2011-03-27
Posts: 50

Re: Custom action icons not showing

Well I feel like a dummy, but I can't get this to work.

I've tried copying my icons to both the root directory of my icons
~/.icons
and to my actual icon theme I'm using
~/.icons/Arc-ICONS/

Nothing shows up in the Uncategorized section.

I tried updating the icon cache a few ways.
sudo gtk-update-icon-cache /usr/share/icons/*  <--no errors

gtk-update-icon-cache ~/.icons/*  <----->   gtk-update-icon-cache: The generated cache was invalid.
No idea

gtk-update-icon-cache ~/.icons/Arc-ICONS/*  <----->   gtk-update-icon-cache: No theme index file.
index.theme exists. So again ... no idea.

Have any insight you could share?


Arch Linux

Offline

#9 2021-01-08 22:55:45

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 7,281

Re: Custom action icons not showing

All I did was copy the icon to ~/.icons. It then showed up in the Uncategorized section. Didn't need to rebuild any caches. Tried it also in a fresh Arch install and it worked in a similar manner.

Can you try copying it to ~/.local/share/icons instead?

Edit: In the linked bug report, someone was successful by copying it to /usr/share/pixmaps or using "xdg-icon-resource install".

Last edited by ToZ (2021-01-08 22:58:22)

Offline

#10 2021-01-10 12:37:43

akovia
Member
Registered: 2011-03-27
Posts: 50

Re: Custom action icons not showing

Well I'm out of ideas. I have tried everything suggested and nothing works.

I have copied them to

/usr/share/pixmaps/
~/.local/share/pixmaps/
~/.local/share/icons/
~/.icons
~/.icons/Arc-ICONS/
~/.icons/Arc-ICONS/Uncategorized/

I've tried xdg-icon-resource install

for file in $(cat ~/Documents/Thunar_CA_Icons.txt); do xdg-icon-resource install --novendor --size 128 "$file"; done

I have updated the cache as before on all these directories. Just not sure where or how it's failing.

hi6T1xe.png

Thanks for trying. I guess I'll keep my eye on the bug report.

Cheers


Arch Linux

Offline

Board footer

Powered by FluxBB