Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2020-11-07 10:17:30

tommi1981
Member
Registered: 2020-11-07
Posts: 4

Thunar hangs when I click on "eject" icon of removable devices

When I try to safely remove a removable device, Thunar hangs for 1 or 2 minutes. It happens also when I select Unmount or Eject from the right-click menu.
If I try these commands from terminal:

	udisksctl unmount --block-device /dev/sdb
	udisksctl power-off --block-device /dev/sdb

the process is instantaneous.

Also with Nautilus or Dolphin I have no problem unmounting pendrives.

Caja insetad gives to me the same problem as Thunar.

Any Idea ?

Thank you

(My Xfce version is 4.14. Thunar is 1.8.15)

Last edited by tommi1981 (2020-11-07 10:25:55)

Offline

#2 2020-11-07 12:41:39

alcornoqui
Member
Registered: 2014-07-28
Posts: 763

Re: Thunar hangs when I click on "eject" icon of removable devices

Hi, welcome to the forum!

Does Thunar generate any log output? Either check ~/.xsession-errors or run

thunar -q; thunar

in a terminal window.

Offline

#3 2020-11-10 10:42:55

tommi1981
Member
Registered: 2020-11-07
Posts: 4

Re: Thunar hangs when I click on "eject" icon of removable devices

alcornoqui wrote:

Hi, welcome to the forum!

Does Thunar generate any log output? Either check ~/.xsession-errors or run

thunar -q; thunar

in a terminal window.

No, no output. Neither if I do

thunar -q; thunar

or

cat ~/.xsession-errors | grep thunar

Last edited by tommi1981 (2020-11-10 10:43:55)

Offline

#4 2020-11-10 16:56:30

alcornoqui
Member
Registered: 2014-07-28
Posts: 763

Re: Thunar hangs when I click on "eject" icon of removable devices

tommi1981 wrote:

No, no output. Neither if I do

thunar -q; thunar

or

cat ~/.xsession-errors | grep thunar

Just to be sure, try also:

cat ~/.xsession-errors | grep --ignore-case thunar

What's your distro?

Offline

#5 2020-11-14 20:11:55

tommi1981
Member
Registered: 2020-11-07
Posts: 4

Re: Thunar hangs when I click on "eject" icon of removable devices

The distro was UBUNTU with XFCE added using apt-get, but I solved this and other problems reinstalling directly XUBUNTU.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB