Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2022-09-11 22:43:37

rayandrews
Member
From: Vancouver B.C. Canada
Registered: 2011-12-30
Posts: 115

pulseaudio not working

PulseAudio never has worked on my machine so I've ignored it, but the latest version of Firefox seems to need it.  Not sure where to start, I've reinstalled it with no effect (Debian).  'Applications > Multimedia > PulseAudio Volume Control' shows: "Establishing connection to PulseAudio. Please Wait" ... but nothing happens.  Reinstalled xfce4-pulseaudio-plugin but no improvement.  I don't know if this is an Xfce4 issue at all, but maybe someone here has some ideas.

FWIW here's what firefox reports:

8 /opt/firefox 0 $ firefox
[GFX1-]: glxtest: libEGL missing methods for GL test
[GFX1-]: glxtest: libEGL missing eglGetDisplayDriverName
[2022-09-11T21:43:25Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0"
[2022-09-11T21:43:25Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0"
[2022-09-11T21:43:25Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0"
[2022-09-11T21:43:25Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\0\0"
[Child 2782, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: 7fd1325cfca0 OpenCubeb() failed to init cubeb: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/AudioStream.cpp:281
[Child 2782, MediaDecoderStateMachine #1] WARNING: Decoder=7fd13e2eb100 [OnMediaSinkAudioError]: file /builds/worker/checkouts/gecko/dom/media/MediaDecoderStateMachine.cpp:3979
ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.
ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.
ATTENTION: default value of option force_s3tc_enable overridden by environment.
[GFX1-]: Couldn't sanitize RENDERER device: Gallium 0.4 on llvmpipe
[2022-09-11T21:43:53Z ERROR viaduct::backend::ffi] Missing HTTP status
[2022-09-11T21:43:53Z ERROR viaduct::backend::ffi] Missing HTTP status

... that's the latest Firefox (104.0.2) whereas my old Firefox (91.11esr) has no problems with sound.

Last edited by rayandrews (2022-09-11 22:46:05)

Offline

#2 2022-09-12 00:15:05

ToZ
Administrator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 9,211

Re: pulseaudio not working

Pulseaudio isn't a part of Xfce source. Here is the Debian pulseaudio page - it has some troubleshooting steps.

Offline

#3 2022-09-12 16:06:15

rayandrews
Member
From: Vancouver B.C. Canada
Registered: 2011-12-30
Posts: 115

Re: pulseaudio not working

Ok, seems Xfce is in the clear on this, the 'settings ....' thing just calls pavucontrol which doesn't work from CLI either, so you're off the hook.  But, nuts, every browser works except the Firefox upgrade.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB