Xfce Forum

Sub domains
 

You are not logged in.

#1 2017-04-18 14:21:27

Moroder
Member
Registered: 2017-04-18
Posts: 5

High cpu/freeze with xfdesktop-setting

Hello everyone. I detected a problem of high cpu and freeze when i try to open the Desk Setting from the desktop, i.e. by pressing the right mouse key > desktop settings. Instead, if I open the same settings from the main meu, everything goes well and nothing happens. Thanks in advance and I apologize for the bad English smile



CPU~Dual core Intel Pentium 2020M (-MCP-) speed/max~1200/2400 MHz - Kernel~4.9.22-1-MANJARO x86_64 Up - Grafic~AMD/ATI Radeon 7550M/7570M/7650M - SSD~SanDisk 240gb - Manjaro 17 LTS


http://imgur.com/A8mXjR1

Last edited by Moroder (2017-04-18 16:32:41)

Offline

#2 2017-04-18 15:17:59

Moroder
Member
Registered: 2017-04-18
Posts: 5

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

EDIT and Solved: i uninstall xfdesktop 4.12.3.3 and in install xfdesktop-gtk3 4.13.0-1.2! Now everything works as before.

Thanks equally, bye smile

Offline

#3 2017-04-18 16:32:10

Moroder
Member
Registered: 2017-04-18
Posts: 5

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

Riedit: after reboot the desktop is blocked and don't function.

Offline

#4 2017-04-18 17:17:48

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 3,893

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

Moroder wrote:

install xfdesktop-gtk3 4.13.0-1.2!

Riedit: after reboot the desktop is blocked and don't function.

The GTK3 port of xfdesktop is in early development and shouldn't really be used yet unless for development testing. I believe the port is only 50% complete.

I detected a problem of high cpu and freeze when i try to open the Desk Setting from the desktop, i.e. by pressing the right mouse key > desktop settings. Instead, if I open the same settings from the main meu, everything goes well and nothing happens.

Can you create another user account on your computer and try from that account? To try to rule out any specific configuration issue.


How To Ask For Help           Xfce FAQ                            Xfce Release Information
The Xfce Community          Xfce Tips and Tricks

Offline

#5 2017-04-18 19:53:56

Moroder
Member
Registered: 2017-04-18
Posts: 5

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

ToZ wrote:

The GTK3 port of xfdesktop is in early development and shouldn't really be used yet unless for development testing. I believe the port is only 50% complete.

Thanks for explanation. When will it be available complete?

Can you create another user account on your computer and try from that account? To try to rule out any specific configuration issue.

Now it seems that there is no longer the problem, everything works great. hmm Perhaps by eliminating something you created conflicts.

Last edited by Moroder (2017-04-18 19:54:25)

Offline

#6 2017-04-18 20:05:15

ToZ
Moderator
From: Canada
Registered: 2011-06-02
Posts: 3,893

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

Moroder wrote:
ToZ wrote:

The GTK3 port of xfdesktop is in early development and shouldn't really be used yet unless for development testing. I believe the port is only 50% complete.

Thanks for explanation. When will it be available complete?

I don't know exactly. It is one of the major components left to be migrated for the next version, but there is no official release date as of yet.

Can you create another user account on your computer and try from that account? To try to rule out any specific configuration issue.

Now it seems that there is no longer the problem, everything works great. hmm Perhaps by eliminating something you created conflicts.

So it's fixed now? It works fine on the original account?


How To Ask For Help           Xfce FAQ                            Xfce Release Information
The Xfce Community          Xfce Tips and Tricks

Offline

#7 2017-04-18 20:29:39

Moroder
Member
Registered: 2017-04-18
Posts: 5

Re: High cpu/freeze with xfdesktop-setting

Yes, after the reboot is back working again in the original account. I don't know!!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB